Hej alla högstadielärare!

Välkommen att ta hjälp av Finn upp i din undervisning och samtidigt delta i Sveriges största uppfinnartävling för unga! Finn upp erbjuder ett kostnadsfritt verktyg för dig som vill arbeta med entreprenöriellt lärande via Lgr 11. Välkommen att ta del av vårt material via knapparna nedan, alternativt läsa om tävlingen på denna sida.

Att delta i Finn upp underlättar betygssättning
Finn upp är både en rolig tävling och en framgångsrik pedagogisk metod som kan användas i många ämnen. Tävlingen riktar sig till årskurs 6-9 och ansluter till Lgr 11 vilket gör den enkel att tillämpa i undervisningen.

Gratis lektionsövningar
Som lärare har du tillgång till kostnadsfri lärarhandledning med lektionsövningar och betygskriterier, allt för att förenkla din undervisning.

Tidsplan
Sista inlämningsdag: 1 februari 2017
Finalisterna tillkännages under april 2017
Pampig prisutdelning i Stockholm: maj 2017

for-larare-uspar

En av Finn upps finansiärer

skolverket-finn-upp

Så fungerar tävlingen – det är enkelt!

för-lärare-1-lärarhandledning-finn-upp

Ladda ner Finn upps lärarhandledning med lektionsövningar och betygskriterier (följer Lgr 11).

for-larare-2-uppfinnarresan-2016

Låt eleverna göra ”Uppfinnarresan”, uppfinningens utveckling från idé till verklighet.

för-lärare-3-kategorier

Skicka in en beskrivning av uppfinningen senast den 1 februari, se hur formuläret ser ut här. Uppfinningen ska beskrivas väl i text samt kompletteras med skiss, bild eller video och bedöms utifrån tre kategorier: Teknisk lösning, Samhällsnytta och Digital lösning. Vår jury bedömer uppfinningens unikhet och patenterbarhet. Välkommen att delta via knappen nedan alt. via brev.

”Att låta eleverna jobba med Finn upp på högstadiet är den absolut bästa entreprenörskapsutbildningen du kan ge dem”.

Lotta Backgård, högstadielärare i teknik, matte och NO på Carlshöjdskolan i Umeå.

Fina priser!

Lärarpris
Vi vill bli bättre på att lyfta fram alla duktiga lärare, därför inför vi nu ett lärarpris. Syftet är att premiera lärare som tar hjälp av Finn upp som ett verktyg i sin undervisning på ett framgångsrikt sätt.

Pris
Förutom den stora äran tilldelas läraren en privat prischeck på 5 000 kr.

Nominera dig själv eller kollega
Tipsa oss om en engagerad lärare som använder Finn upp i sin undervisning och som kommer att skicka in bidrag till årets tävling. Kanske är det du själv, din kollega eller en bekant? Skicka in din motivering till Finn upps lärarpris senast den 22 januari 2017. Ju fler tips desto roligare! Tipsa oss gärna om flera duktiga lärare genom att använda formuläret flera gånger. Vi presenterar vinnaren under prisutdelningen i maj 2017.

Elevpriser
Eleverna tävlar om stipendier på mellan 1 000 – 5 000 kr i tre kategorier; Teknisk lösning, Samhällsnytta och Digital lösning. I varje kategori delas 1:a – 3:e pris ut vilket betyder 9 priser sammanlagt.

Priser
1:a pris: 5 000 kr
2:a pris: 3 000 kr
3:e pris: 1 000 kr

Prisutdelning
Prisceremonin kommer att hållas i maj centralt i Stockholm. Alla finalister med lärare och familj bjuds in under april månad.

Se gärna bilder från 2016 års prisutdelning i Finn upp.

Kostnadsfri lärarhandledning

Fyll i dina uppgifter nedan och ladda ner Finn upps kostnadsfria lärarhandledning inkl. Uppfinnarresan, övningar och betygskriterier (följer lgr 11).