Årets första jury till finalen i Finn upp 2016 är klar!

När denna första jury är färdig med sitt arbete går stafettpinnen över till vår expertjury. Vi återkommer med en presentation av den längre fram. Läs gärna om vår första jury här nedan.

Göran Lundström
Göran, som är journalist, civilingenjör, barnboksförfattare och före detta forskare, har sedan 1982 ägnat sig åt att undervisa barn i teknik på ett mycket handgripligt sätt. I samarbete med Inger Lidvall, lågstadielärare och tidigare tekniksamordnare vid Vasaskolan i Djursholm, har verksamheten utvidgats från att vara en ren hobbyverksamhet till ett deltidsarbete.

Ellinor Dahl
Ellinor är innovationsrådgivare och arbetar med innovatörer, entreprenörer och små och medelstora företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion.

Hans Franzén
Hans är civilekonom och uppfinnare. Sedan -90 talet har han erhållit ett 20-tal patent och mönsterskydd för sina uppfinningar. Exempel på uppfinningar är haspar och reglar för AKTAs barnsäkerhetssortiment och skötbordet Tvättbjörne. Han har även utvecklat fläckborttagningsprodukter som han driver i det egna företaget Silk & Clean, med försäljning bl a till större varuhus i Norden, England och USA. Under senare år har han utvecklat ett antal nya lösningar för VVS-industrin, där han samarbetar med ett av Nordens ledande företag inom området.

Julia Martinsson
Julia arbetar som innovationsrådgivare och driver företaget Dunktion, som namngavs efter det egenutvecklade handtaget. Eftersom hon själv har arbetat som bland annat scenograf och utställningsproducent, samt utbildat sig inom ekonomi, teknik och design, har just design- och kulturområdet blivit hennes nisch. – Något jag brinner för är att få fler designer och kulturarbetare att se sig som innovatörer. Varje ny produkt eller tjänst som ska stå sig i konkurrensen är ofta nytänkande på något sätt, säger hon.

Patrik Lindström
Patrik arbetar med innovations- och allmänrådgivning på Start-Up Stockholm. Start-Up Stockholm, som är en del av Stockholms NyföretagarCentrum, erbjuder nyföretagarrådgivning, innovationsrådgivning, metodutveckling och insatser för att främja företagande.

Åke Pihlanen
Åke är affärsrådgivare och investeringsagent med en lång och bred erfarenhet från näringslivet. Med 20 år som entreprenör och företagare är Åkes affärsidé att hjälpa idébärare att få tillgång till externt kapital för startup eller tillväxt. Åke fungerar som rådgivare, strateg, bollplank och mentor till Startups på den Svenska marknaden. Åke sitter även med i juryn i Venture Cup Öst. Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och att starta företag.

Iman Habib
Iman är ingenjör och driver egna företaget Pluspole, ett företag som hjälper innovatörer att realisera, utveckla och förvalta sina idéer. Iman arbetar främst med produktutveckling för industri- och konsumentbranschen (främst elektronikrelaterade produkter).

Birgitta Folcker-Sundell
Birgitta är innovatör, illustratör och formgivare och upphovskvinna till COOL GLOBE, en egen prisbelönad innovation med en stilren och klassisk design. Birgitta föreläser även om uppfinningens väg till marknad, där kunskap om patent, mönsterskydd, varumärke och design är viktigt.