Innovators of Tomorrow

Alla som deltar i Finn upp blir efteråt automatiskt medlemmar i Innovators of Tomorrow. Här får du fortsätta att vara kreativ och få stöd för att ta dina idéer vidare. Välkommen in i vårt nätverk!

Under 2019 när Finn upp firade 40 år startade ett alumninätverk, det vill säga en gemenskap för elever som tävlat i Finn upp. Nätverket heter Innovators of Tomorrow.

Vi kan stolt presentera ledarna av nätverket, Johannes Frosteman och Fredrik Åkerman.

Johannes och Fredrik deltog i Finn upp 2011 när de gick i åttan på högstadiet. Deras uppfinning var ett tangentbord med touchfunktion. Då fanns inte något sådant. Efter tävlingen fick de chansen tack vare sin lärare att presentera uppfinningen för Microsoft.

Det var stort. Självförtroendet steg och året därpå startade de en importfirma av cyklar från Tyskland, som faktiskt fortfarande importerar och säljer cyklar.

Sedan Finn upp har det hänt mycket för dem. De har båda studerat vidare i San Fransisco. Fredrik har startat ett greentech-bolag som under 2019 fick in de första miljonerna i riskkapital. Johannes blev antagen till ett internationellt innovatörsprogram där han först studerade i San Fransisco 2018 och sedan fortsatte studierna i Sydkorea, Indien, Europa och Sydamerika under fyra år.

De som tävlat i Finn upp kommer under tiden de är med i Innovators of Tomorrow få en skjuts som kan ta dem långt i framtiden.

Så vad händer i nätverket?

  • Matchmaking
    Vi kommer hjälpa medlemmarna att ta sina idéer vidare. Fredrik och Johannes söker efter verksamheter som sysslar med något där idén passar in. I en matchmaking får man chansen att presentera sin uppfinning för ett företag/organisation som skulle kunna ta emot uppfinningen, precis så som Fredrik och Johannes fick. När de hittat rätt kontaktar de dig och berättar vad de hittat. Du bokar mötet och om du vill tar du med dig en vuxen.
  • Winter Maker Camp & Summer Maker Camp
    Medlemmar i nätverket får förtur till våra populära Maker Camps. De sker på skolloven, till exempel sportlov och sommarlov. Ett Maker Camp är en intensiv fortsättning på Finn upp där du får professionell hjälp med att utveckla din uppfinning eller börja på en ny idé.
  • Event nära dig
    Du kommer att bli inbjuden till events. Det kan vara besök på kreativa hubs och inkubatorer där start-ups drar igång nya företag. Det kan också vara innovatörer som berättar om hur de blev det och vad de gör idag, eller entreprenörer som såg en affärsmöjlighet och vågade satsa på den.

Vill du veta mer om Innovators of Tomorrow kontakta:
Fredrik Åkerman, fredrik@voltagreentech.com eller Johannes Frosteman, frosteman@gmail.com

PS. Medlemskapet kostar ingenting och du kan när som helst gå ur. En gång om året kontaktar vi dig för förnyelse av medlemskapet.