Så här använder Finn upp det du skriver i tävlingsbidraget

Vad är personuppgiftskydd och vem är ansvarig?
Sedan i maj 2018 finns en ny lag, som förkortas GDRP, om hur vi får lagra information som samlas in när du lämnar ditt tävlingsbidrag till Finn upp. Det är viktigt för oss att vara öppna med hur information om dig hanteras. Därför arbetar vi efter det höga personuppgiftsskyddet i den europeiska dataskyddslagen General Data Protection Regulation (GDPR). Ingenjörsamfundet, 802004–0302, Saltmätargatan 11, 113 59 Stockholm är personuppgiftsansvarig för de uppgifterna du ger oss. Vi vill att du känner dig trygg när du deltar i tävlingen. Därför beskriver vi vilken information vi samlar in om dig, varför vi samlar in den och hur vi använder den. Läs detta noga så att du förstår och kan lugnt lämna in ditt bidrag. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. Hur du gör det står längst ner.

Därför behöver vi lagra information om dig
De personuppgifter vi hanterar är de du fyller i alldeles strax här på tävlingssajten.
Vi behöver information för att:
• Veta vem eller vilka elever som ligger bakom uppfinningen.
• Hitta rätt skola i rätt län (elever över hela Sverige deltar i tävlingen).
• Veta vem din lärare är.
• Kunna kontakta dig om du går till final (och då vill vi både kunna skicka e-post och ringa).

Personuppgifter som vi samlar in
Vi samlar in:
• Ditt namn
• E-post
• Telefonnummer
• Skolans namn
• Län
• Din lärares namn

Vilka kan få se dina personuppgifter?
När du använder vårt digitala lärverktyg för Uppfinnarresan (det digitala pedagogiska utbildningsmaterialet) kan dina personuppgifter delas med de som hjälper oss. Vi lämnar ut dina personuppgifter till följande;
• Leverantörer av IT-system och dess samarbetspartners inom utveckling och support. Dessa företag tillhandahåller tjänster, tekniska lösningar och plattformar för Finn upp/Ingenjörsamfundet.
• Ärendehanterings-/chattsystem inom vår kundserviceavdelning. Detta för att kunna ge dig en optimal service.

Överföring av personuppgifter till tredje land
Vi och våra leverantörer och samarbetspartners behandlar som huvudregel endast dina personuppgifter inom EU/EES. Om personuppgifter behandlas utanför EU/EES beror det på antingen ett beslut från kommissionen om att tredjelandet ifråga säkerställer en adekvat skyddsnivå eller att skyddsåtgärder finns som säkerställer att dina rättigheter skyddas.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Finn upp kommer sannolikt att studeras av skolforskare. Därför behöver vi spara data så att de kan använda den i sina studier. Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är tillåtet. Personuppgifterna lagras och behandlas i Ingenjörsamfundets IT-system. Du kan när som helst kontakta oss och begära att vi tar bort dina personuppgifter.

Information om Cookies
Finn upp använder cookies för att ge oss statistik för att förbättra din upplevelse av oss. Cookien låter oss veta om du besökt webbplatsen tidigare och vilka av våra sidor du varit inne på. En cookie är en liten textfil som skickas från en webbplats och sedan lagras lokalt på besökarens hårddisk. Du kan i din webbläsare själv välja en inställning som gör att du får ett meddelande innan en webbplats skickar en cookie till din dator. Du kan sedan välja att acceptera eller avvisa cookien. Du kan också välja att inte ta emot några cookies överhuvudtaget. Eftersom olika webbläsare fungerar på olika sätt så kan du söka i din hjälpmeny för att hitta inställningen på din webbläsare. Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Dessa cookies används för att komma ihåg om du läst informationen om cookies. Cookies från tredje part används för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga. Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader.

Dina rättigheter
Du har rätt att få veta vilka personuppgifter som vi har om dig och rätt att be oss ändra dem. Under vissa förutsättningar har du till och med rätt att be oss radera eller begränsa vilka personuppgifter vi får ha kvar eller invända mot vår behandling. Alla åtgärder som Finn upp/Ingenjörsamfundet gör med anledning av dina rättigheter gör vi kostnadsfritt. Om du skulle ha några klagomål har du rätt att lämna dem till svenska Datainspektionen.

Kontaktuppgifter
Om du vill prata med oss innan du lämnar in ditt tävlingsbidrag kontakta Finn upp på info@finnupp.se eller 08-663 70 80.

Denna information skrevs av Ingenjörsamfundet den 9 augusti 2018.