Årets jury i Finn upp

Vi är stolta att presentera nedanstående duktiga jurymedlemmar!

Årets jury är utsedd. Den består av nedanstående kompetenta ingenjörer, civilekonomer, innovationsexperter, uppfinnare och entreprenörer. Expertjuryn granskar alla inlämnade tävlingsbidrag och sållar ut de allra bästa. Hedersjuryn utser vinnarna.

Hedersjury

Stefan Carlsson
Ordförande Finn upps hedersjury. Styrelseledamot i Unionen och Ingenjörsamfundets ordförande.

Ola Bergfeldt
Kommunikationschef på Nepa.

Cecilia Bergold
VD på Ceber.

Ylva Dalén
Innovatör och grundare av bolaget Jump & Joy AB.

Åsa Magnusson
Innovatör och VD på Quicksave.

Christina Nordström
Strategisk rådgivare, patentbyrån IAMIP.

Expertjury

Ellinor-Dahl-jury

Ellinor Dahl
Ellinor är innovationsrådgivare på Almi där hon arbetar med innovatörer, entreprenörer och små och medelstora företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion.

Ellinor-Dahljuey

Birgitta Folcker-Sundell
Birgitta är innovatör, illustratör och formgivare och upphovskvinna till COOL GLOBE, en egen prisbelönad innovation med en stilren och klassisk design. Birgitta föreläser även om uppfinningens väg till marknad, där kunskap om patent, mönsterskydd, varumärke och design är viktigt.

Patrik

Patrik Lindström
Patrik arbetar med innovations- och allmänrådgivning på Start-Up Stockholm. Start-Up Stockholm, som är en del av Stockholms NyföretagarCentrum, erbjuder nyföretagarrådgivning, innovationsrådgivning, metodutveckling och insatser för att främja företagande.

Frasse

Hans Franzén
Hans är civilekonom och uppfinnare. Sedan -90 talet har han erhållit ett 20-tal patent och mönsterskydd för sina uppfinningar. Exempel på uppfinningar är haspar och reglar för AKTAs barnsäkerhetssortiment och skötbordet Tvättbjörne. Han har även utvecklat fläckborttagningsprodukter som han driver i det egna företaget Silk & Clean, med försäljning bl a till större varuhus i Norden, England och USA.

Goran

Göran Lundström
Göran, som är journalist, civilingenjör, barnboksförfattare och före detta forskare, har sedan 1982 ägnat sig åt att undervisa barn i teknik på ett mycket handgripligt sätt. I samarbete med Inger Lidvall, lågstadielärare och tidigare tekniksamordnare vid Vasaskolan i Djursholm, har verksamheten utvidgats från att vara en ren hobbyverksamhet till ett deltidsarbete.

Ake

Åke Pihlanen
Åke är affärsrådgivare och investeringsagent med en lång och bred erfarenhet från näringslivet. Med 20 år som entreprenör och företagare är Åkes affärsidé att hjälpa idébärare att få tillgång till externt kapital för startup eller tillväxt. Åke fungerar som rådgivare, strateg, bollplank och mentor till startups på den Svenska marknaden. Åke sitter även med i juryn i Venture Cup Öst. Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och att starta företag.

Lisa Sjövall
Lisa är uppfinnare och numera driver hon bolaget by Willow. Hennes uppfinning Zipholdern är en smart pryl som fästs mellan dragkedja och knapp i t ex jeansen och som därmed håller gylfen uppe.