Lärarfortbildningar

Finn upp erbjuder lärarfortbildningar inom aktuella teman som innovation och kreativitet. Lär dig undervisa med hjälp av våra verktyg och pedagogiska metod. Du får en roligare undervisning i en entreprenöriell lärprocess med bedömningsstöd i sex ämnen. Lektionsövningar gör det enkelt att komma igång.

Kreativ i skolan

Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende. När de går ut grundskolan ska de kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt och ansvarsfullt sätt. Så står det i läroplanen. Hur ska det gå till? Finn upp har ett svar på den frågan: den pedagogiska metoden Uppfinnarresan.

Med metoden utvecklar du elevernas förmågor på ett lustfyllt sätt. När ni är klara har eleverna tagit sina idéer till egna uppfinningar som de kan lämna in till Sveriges största uppfinnartävling för unga. Finn upp har arrangerat den i 40 år.

Under fortbildningen får du nycklarna till ett roligt arbetsområde, hands-on med allt från planering till bedömning. Kursen lägger grunden till en verklighetsförankrad och meningsfull undervisning.

Tekniska museet och Finn upp samarbetar i denna unika lärarfortbildning. Fortbildningen leds av en av Sveriges mest erfarna Finn upp-lärare tillsammans med skickliga museipedagoger på Science centers, även gäster bjuds in. Kvällen startar med en enklare måltid (wraps och dryck) och avslutas med lektionsförslag, som du får ta med dig hem. Gå gärna tillsammans från skolan så blir det en extra rolig kväll.

Aktuellt kurstillfälle:

  • Onsdagen den 9 oktober kl 17.00-19.30

Målgrupp: Lärare på högstadieskola

Pris: 300 kr per kurstillfälle och person som betalas på plats (det går också att få faktura)

Plats: Tekniska museet, Museivägen 7 i Stockholm

Anmälan: skolbokning@tekniskamuseet.se

Ange namn, skola och eventuella allergier. Vi kan ta emot maximalt 25 deltagare per kväll, så passa på att anmäla er redan idag!

Ta del av hela Uppfinnarresan

Fyll i dina uppgifter för att ladda ner Finn upps kostnadsfria lärarhandledning.