Lärarfortbildningar

Vi har lärarfortbildningar inom aktuella teman som innovation och kreativitet. Stärk dina elevers idékraft och ta del av verktyg och metoder som du kan använda i undervisningen och som kan ligga till grund för bedömningar.

Uppfinnarresan

Prova på hur det kan vara att arbeta med innovationer i skolan. Tekniska museet och Finn upp erbjuder en lärarfortbildning riktad till högstadielärare för att stärka elevers idékraft. Du får testa en annorlunda lärarroll när du leder elevernas utvecklingsarbete under Uppfinnarresan, en skolversion av innovationsprocessen. Fortbildningen passar för alla högstadielärare, oavsett vilka ämnen du undervisar i. Gå gärna tillsammans så blir det en extra rolig kväll.

Kvällarna leds av en av Sveriges mest erfarna Finn upp-lärare tillsammans med Tekniska museets skickliga pedagoger, även gäster bjuds in. Varje kväll startar med enklare måltid (wraps och dryck) och avslutas med lektionsförslag. Du får med en lektionsövning hem.

Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm.

Pris: 300 kronor per kväll inklusive mat och dryck. Betalas i entrékassan på Tekniska museet (det går också att få faktura).

Anmälan: Mejla din anmälan till skolbokning@tekniskamuseet.se senast en vecka före respektive fortbildningstillfälle. Vi tar emot maximalt 25 deltagare per kväll, så passa på att anmäla dig redan idag!

Aktuella datum:

Onsdagen den 3 april kl 17-20 – Kreativitet
Tema: Hur är man kreativ i klassrummet?
Få kreativa energikickar tillsammans med makern Olle Bjerkås. Kreativitet uppstår i balansen mellan frihet och struktur. Framgångsrika uppfinnare lyckas ta tillvara dessa två till synes radikalt olika förhållningssätt, och röra sig mellan dem med rätt timing. Välkommen till en workshop mellan kaos och ordning, där vi utforskar sätt att färdas mot okända mål.

Ta del av hela Uppfinnarresan

Fyll i dina uppgifter för att ladda ner Finn upps kostnadsfria lärarhandledning.