Maker Camp på höstlovet

Maker Camp är ett läger för alla unga mellan 12-15 år som är nyfikna på innovationer, tech och vill utveckla egna idéer till uppfinningar.

Här får de stöd av erfarna innovatörer och ingenjörer. De får tillgång till avancerad teknisk utrustning som till exempel CAD-program, 3D-skrivare, laserskärare och mycket för att kunna göra en modell av sin idé. Det kan vara en skarp prototyp eller digital pilot eller liknande beroende på hur långt de kommit i sin innovationsprocess.

Det är en stor fördel om man i skolan undervisat med hjälp av Uppfinnarresan. Den beprövade pedagogiska metoden är en skolversion av en innovationsprocess och den leder ända fram till en egen uppfinning.

Tack vare stöd från Agne Johanssons Minnesfond och Stiftelsen Sigurd och Elsa Goljes Minne kan vi erbjuda lägret kostnadsfritt (lokal, utrustning, handledare, boende inkl frukost och middag på museet). Deltagarna betalar resan, lunch och egna utgifter.

Maker Camp 2021

Datum: 31 okt – 4 nov

Plats:
Makerlabbet, Tekniska museet i Stockholm

Boende:
Gärdet, tio minuters promenad från museet. Handledare bor med deltagarna under lägret.

Antal platser:
Max 15 deltagare (12-15 år)

Sista ansökningsdag: 15 oktober

Inbjudan att dela ut >>

För att få en plats på lägret ska du motivera varför just du vill och behöver hjälp med att utveckla din idé. De 15 deltagare som erhåller plats får boende, deltagaravgift, frukost och middag utan kostnad.

Ta del av hela Uppfinnarresan

Fyll i dina uppgifter för att ladda ner Finn upps kostnadsfria lärarhandledning.