Hej där,
Det är med ett varmt hjärta och många idéer i huvudet som jag efterträder Sofia Talborn Björkvi som verksamhetsansvarig för Finn upp.
Första gången jag såg elevernas uppfinningar på finalen i maj 2009 blev jag himla imponerad av hur smarta lösningar det var. Jag såg också hur det lyste i deras ögon när de fick ta emot priset ur Kronprinsessans hand. Från den dagen var jag en Finn upp-fan och sedan dess har jag följt verksamheten, och bidragit i viss mån.
Därför är det ett stort förtroende att ta över efter Sofia. Jag är ödmjuk för uppgiften och ska förvalta denna ädelsten så gott jag kan, och slipa lite på den.
Som journalist och gymnasieingenjör (jag började som konstruktör på Ericsson en gång i tiden) har jag under det senaste decenniet bevakat nyheter om innovationer. Jag har drivit småföretag under 25 år och vet en del om vilka krav som ställs på de som vill förverkliga sina idéer.
Skolan kan inspirera dagens elever att bli morgondagens innovatörer, som i sin förlängning utvecklar det Sveriges framtida konkurrenskraft ska bygga på. I det skolarbetet kan Finn upp bidra. Som vi gör idag och på nya sätt. Jag ser verkligen fram emot det.

Helena Thorén, verksamhetsansvarig