Press

Här hittar du våra pressmeddelanden, pressbilder för nedladdning och artiklar vi publicerat.


Presskontakt
Helena Thorén
Verksamhetschef
Tel 08-663 70 80
E-post

UR-reportage om Finn upp
Under våren 2019 följde programmet Barnaministeriet pristagarna Daniel och Erica Raoufi under deras uppfinnarresa. Hör syskonens spännande berättelse i avsnittet ”Syskonen som tävlar i idéer” på UR Play >>

Om Finn upp

Finn upp strävar efter att lustfyllt och pedagogiskt stimulera högstadieelever att skapa framtidens innovationer.

För att stärka Sverige som innovationsnation behöver vi förbereda tonåringar för morgondagens arbetsliv och stimulera deras innovationsförmåga. Det gör Finn upp genom att årligen ta med tusentals elever på en uppfinnarresa som resulterar i en egen uppfinning.
Syftet med Finn upp är att tidigt väcka innovationslusten hos unga samt öka det entreprenöriella lärandet, med målet att bidra till en ny generation av innovatörer och entreprenörer. Verksamheten arbetar även för att stärka ungas självförtroende så att de tror på sina egna idéer.
Finn upp arrangerar Sveriges största uppfinnartävling för unga, som 2019 fyllde 40 år.

Finn upp grundades 1979 av den ideella föreningen Unga innovatörer (tidigare Ingenjörsamfundet) tillsammans med Svenska Uppfinnareföreningen. Verksamheten finansieras av Skolverket samt sina ägare: Unionen, Vision, Finansförbundet, ST och Försvarsförbundet.