Tävla om ära och fina priser


Går du i årskurs 6-9 och har en bra idé? Då kan du delta i Sveriges största uppfinnartävling och tävla om stipendier och entrébiljett till en prisceremoni i Stockholm!

Nästa tävlingstillfälle startar höstterminen 2018 och då slår vi på stora trumman. Finn upp fyller nämligen 40 år. Det ska vi fira hela läsåret och avsluta med en stor fest i maj 2019.

Du kan skicka in ett eller flera förslag till uppfinningar, idéer till hur man kan lösa problem eller andra idéer till saker som gör livet lättare eller roligare. Det kan vara helt nya saker eller förbättringar av sådant som redan finns. Alla idéer är välkomna! Du kan tävla själv, med en kompis eller varför inte med hela klassen.

Bedömningskriterier
När vår jury tittar på uppfinningarna ställer de sig frågorna; är uppfinningen unik? finns den redan? går den att patentera? har uppfinnaren varit ambitiös? Juryn uppskattar tydliga skisser som förklarar uppfinningen.

Priser
Tävla om stipendier på mellan 1 000 – 5 000 kr och en medverkan på pampig prisceremoni i Stockholm.

Tidsplan
Tävlingen startar: september 2018
Bidragsinlämning stänger: december 2018
Finalisterna tillkännages under april 2019
Pampig prisutdelning i Stockholm i maj 2019

Så fungerar tävlingen – det är enkelt!

1-inspireras-ljusare

Låt dig inspireras
Titta gärna på tidigare vinnare samt låt dig inspireras av 100 innovationer genom tiderna för väcka ditt idéskapande. Se fler kom igång tips här.

for-larare-2-uppfinnarresan-2016

Ta hjälp av Uppfinnarresan
Har du stött på ett problem i din vardag? Eller har du upptäckt svagheter med en befintlig produkt? Kom igång med en uppfinning genom att ta hjälp av Finn upps pedagogiska metod ”Uppfinnarresan”, uppfinningens utveckling från idé till verklighet.

för-lärare-3-kategorier

Skicka in bidrag
Skicka in en beskrivning av uppfinningen senast december 2018. Uppfinningen ska beskrivas väl i text samt kompletteras med skiss, bild eller video och bedöms utifrån hur pass unik den är samt dess marknadspotential.