Knappt 1 200 bidrag från tusentals elever tävlar i årets upplaga av Finn upp. De går i skolor över hela Sverige, några ungdomar tävlar dessutom på egen hand. Vi har tjuvkikat och det finns många spännande uppfinningar bland bidragen.

Nu har våra sju erfarna granskare i expertjuryn startat bedömningen. De kommer att vara klara med sitt styva arbete i mitten av mars och lämnar då vidare de tävlingsbidrag som kvalificerat sig till den stora finalen i Stockholm till vår hedersjury. De har den delikata uppgiften att utse vinnarna.

I år tävlar eleverna i tre klasser: teknisk lösning, samhällsnytta och digital lösning. Finalen går av stapeln måndagen den 29 maj i Stockholm. Finalisterna kommer att meddelas med ett telefonsamtal och e-post med inbjudan och entrébiljett. Mer information om den festliga prisutdelningen kommer.

Om ni inte hann lämna in bidrag till årets tävling kommer nästa tillfälle höstterminen 2018 och då slår vi på stora trumman. Finn upp fyller 40 år. Det firar vi hela läsåret och avslutar med en stor fest. Under mellanåret kommer vi utveckla Finn upp som pedagogisk metod i klassrummen och möta Skolverkets uppdrag att digitalisera skolan.