false

Sveriges största uppfinnartävlingen för unga

Kanske sitter Sveriges framtida innovatörer, entreprenörer och digitala stjärnor i ditt klassrum?
Tävla om stipendier på upp till 5 000 kr och en medverkan på pampig prisceremoni i Stockholm!

Finn upp arrangerar årligen Sveriges största uppfinnartävling för årskurs 6-9. Sedan starten har över 100 000 elever tävlat.

Tävlingen läsåret 2021/2022

Tävlingen öppnades upp den 6 september. Efter att den stängs 22 mars 2022 startas arbetet med att bedöma bidragen. Under april görs bedömningen av granskningsexperter som väljer ut finalisterna. Sedan återstår det svåra valet att utse vinnarna. Det görs av en jury. I slutet av april kontaktas pristagarna och bjuds in till den nationella prisceremonin i Stockholm.

De bästa tävlingsbidragen prisas i kategorierna Samhällsnytta, Klimat & miljö och nyheten för i år Hälsa. Eleverna tävlar om stipendier, upp till 5 000 kronor, och får ett fint diplom att hänga på väggen. Det är ett minne för livet!

Alla elever som deltagit i tävlingen får ett omdöme skickat till sig med post eller mejl och är automatiskt medlemmar i vårt alumninätverk Unga innovatörer Alumni. Medlemskapet är kostnadsfritt.

Lärarpriset är här för att stanna. Kriteriet för priset är att läraren har många elever som lämnat in så bra tävlingsbidrag till Finn upp att de gått vidare efter en granskning av uppfinningarna.

Var med och tävla läsåret 2021/2022!

Så går det till:

 1. Ta del av Finn upps tävlingsregler. Genomför Uppfinnarresans fem stationer under en termin: Starta, Idea, Researcha, Designa och Förverkliga.
 2. Lämna in ditt bidrag digitalt under knappen ”TÄVLA HÄR>>” nedan eller med post till och med 21 mars 2022. (För bidrag inskickade med post gäller att de ska vara poststämplade senast den 21 mars 2022).

Tips! Ladda ner instruktion till tävlingsformuläret här >> för att förbereda dig på vilka uppgifter som ska fyllas i då du lämnar in bidraget digitalt.


Tävlingsregler:

 1. Tävlingen är öppen för alla som går i årskurs 6-9.
 2. Du kan tävla enskilt eller i team och lämna in en eller flera uppfinningar.
 3. Uppfinningen måste beskrivas noggrant i tre steg;
  Text: Beskriv hur uppfinningen fungerar
  Modell: Bygg en prototyp eller programmera en pilot
  Bild eller video: Visa oss din tekniska ritning och modell genom att ladda upp bilder eller länka till en video.

Tidplan tävlingen 2021/2022

• 6 september 2021 – Tävlingen öppnar
• 21 mars 2022 – Sista dag att lämna in bidrag till årets tävling och juryns arbete börjar
• April 2022 – Finalister tillkännages
• Maj 2022 – Nationella prisutdelningen i Stockholm

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp att komma igång inför tävlingsåret 2021/2022 eller vill veta mer om tävlingen, info@finnupp.se eller telefon 08-663 70 80.

Vinnare från tidigare tävlingsår

Nyfiken på tidigare finalister? Här finns hundratals vinnare från tidigare tävlingsår presenterade tillsammans med sina uppfinningar.